beveiligingmedel

Bedrijvenpark Medel te Tiel

In 2008 zijn wij als organisatie in gesprek gekomen met projectorganisatie medel, over de collectieve  beveiliging van het bedrijventerrein.

Zij wilden gebruik gaan maken van een camerasysteem dat aangesloten zit op het landelijke netwerk. het feit dat wij hen dit konden aanbieden heeft ons deze opdracht bezorgd. Het systeem heeft onder andere de mogelijkheid tot kentekenregistratie. Dit houdt in dat op het moment dat iemand het bedrijventerrein op komt rijden het kenteken wordt opgeslagen in een database. Mocht een kenteken bijvoorbeeld geregistreerd staan als gestolen voertuig, komt er direct een melding binnen bij een regionale toezichtruimte. De mensen bij de regionale toezichtruimte kunnen dan de politie inschakelen, die de persoon in kwestie kan aanhouden zonder dat diegene in de gaten heeft gehad dat er een melding is geweest. Bij dit concept wordt gebruik gemaakt van intelligente camera's, die als voordeel hebben dat ze verdacht gedrag opmerken. De schermen bij de regionale toezichtruimte zijn in principe zwart, maar zodra er verdacht gedrag wordt gesignaleerd worden er beelden weergegeven waarop de toezichthouder de passende reactie kan geven. Bij dit concept is er niet uitgegaan van techniek maar van degene die de beelden moet verwerken. Op deze manier hebben de mensen van de regionale toezichtruimte een lagere werkdruk.

Na een lange voorbereidingsperiode, is er halverwege 2010 begonnen met het aanleggen van de camera's bij de in- en uitgangen van het terrein en op een aantal strategische plaatsen op het bedrijvenpark. Het is de bedoeling dat dit laatste nog verder wordt uitgebreid naar andere locaties op het park. Op de foto's zijn de resultaten van het project te zien en de video van Bedrijvenpark Medel geeft een goede impressie vam de werkwijze.

Terug naar het overzicht
sluitpoort
parkeer
afval1
toilet