pop-1

POP station in opdracht SBBT

Een POP-station (Point of Presence) is vergelijkbaar met een elektriciteitshuisje: het is een hoofdverdeelstation van waaruit de glasvezelkabels de woon- en bedrijven ingaan. Een POP station is een knooppunt in een netwerk, waar zich bijvoorbeeld apparatuur (modems en servers) van een Internetprovider bevinden.

 

Bij het POP-station komen de glasvezelkabels binnen van de camera masten. Op elke mast zijn twee slimme camera's en twee  kentekencamera’s geinstalleerd. De masten zijn voorzien van een zender en staan in verbinding met de ontvang sensoren in het POP-station.

 

Het bijzondere van deze ontvangers is dat deze tevens gebruiken voor het belichten van de glasvezelpaar. Hierdoor hebben we geen provider nodig voor het versturen van data naar in dit geval naar Dataplace Utrecht te Groenekan. Hierdoor hoeft er per cameramast geen extra abonnement te worden afgesloten voor de internet verbinding.

 

Vanuit Dataplace Utrecht worden de beelden naar Videomeldkamer Spyke te Haarlem getransporteerd via provider Eurofiber. Tevens hebben we in het glasvezelnetwerk van Tiel een 2e POP-station die dezelfde functie heeft zodat het systeem volledig redundant is.  De beelden worden opgeslagen op een eigenserver in Datacenter Noord Holland met classificatie TIER 3. Zodat niet alleen het systeem Redundant is maar ook de opgeslagen beelden.   Meer info :  https://www.datacenternoordholland.nl/

Terug naar het overzicht
sbbt-logo
logo
medel1
2021-05-18--9-
pop-4
pop-3
pop-2